Palotar 112

Eduskunta ei saa siunata Helsingin Pelastuskoulun hävittämistä

Eduskunta ei saa siunata Helsingin Pelastuskoulun hävittämistä

Eduskunta ei saa hyväksyä sellaisenaan hallituksen esitystä (HE 18/2018) pelastuslain muuttamiseksi, jolla pyritään pyyhkäisemään kartalta Helsingin Pelastuskoulu kokonaisuudessaan.  Olisi tärkeää, että joko-tai vaihtoehtojen rinnalla ymmärrettäisiin arvioida sekä-että ratkaisun tuottamat mahdollisuudet.

Maakunnista ei saa tulla valtion avulla hirmuhallitsijoita, jotka voivat kategorisesti hävittää erinomaisen, jo olemassa olevan koulutuksen.  Aina on mahdollista muokata ja hienosäätää lakia niin, että muukin oppilaitos kuin valtion ylläpitämä Kuopion Pelastusopisto hyväksytään antamaan pelastusalan ammatillista koulutusta.  Näin nämä molemmat erikoisoppilaitokset säilyttäisivät elinmahdollisuutensa.

Koska olen yksi 1,6 miljoonasta potentiaalisesta avuntarvitsijasta Uudellamaalla, toivoisin hätätilanteessa saavani pätevää apua pelastajalta, joka on jo koulutuksensa aikana perehtynyt Helsingin ja koko Uudenmaan erikoisominaisuuksiin.  En toivoisi kohdalleni Kuopiosta valmistunutta innokastakaan nuorta palomiestä, joka ”kantapään kautta” joutuu oppimaan asioita hänelle tuntemattomassa ympäristössä.  En myöskään haluaisi paikalle kovin ikääntynyttä palomiestä, joka väärin mitoitetusta eläkeiästä johtuen on hänkin itselleen sopimattomissa tehtävissä.

Tuleva Uudenmaan jättipelastuslaitos on kerta kaikkiaan mahdoton luomus.  Sen tulevaisuus pitäisi turvata edes osaavalla henkilökunnalla, jota olisi varmimmin riittävästi saatavilla molempien opinahjojen säilymisen kautta.

                                                                                                                       FM Raija Kuosmanen, Palotar 112

                                                                                                                       Hyvinkää 22.6. 2018

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuopiossa opiskellut pelastusalan huippuammattilainen on siis niin tyhmä, ettei osaa lukea osoitetietoja.

Ei se Helsinkikään mikään metropoli sentään ole, joten annetaan vain ammattilaisten yrittää.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Helsingistä on jo tullut hirmuhallitsija, joka kategorisesti hävittää erinomaista, olemassa olevaa koulutusta ja virastoja. Joten anteeksi vain jos nyt en tunne ahdinkoa tästä Helsinkiä uhkaavasta hirmuisesta epäoikeudenmukaisuudesta, kamaluudesta ja turvallisuuden vaarantamisesta.

Toimituksen poiminnat